WebTárhely 2
Hétköznap (8-16) 06 1-788-62-77
Hétköznap (16- ), Hétvége 06 20-416-79-96
SupportChat OLE

Webtárhely

PHP, MySQL, 2 GB tárhely
6.000 Ft/év
 • 2 GB webtárhely
 • Időzített parancsfuttatás
 • 24 órás ügyfélszolgálat
 • IspCP Omega admin felület

Viszonteladói tárhely

Már
3.000 Ft/hó
 • 10 GB webtárhely
 • Max 10 db domain
 • Max 10 db MySQL adatbázis
 • Max 10 db adatbázis
 • IspCP Omega viszonteladói admin felület

Backup tárhely, FTP bérlés

Már
1.800 Ft/hó-ért
 • 50 GB tárhely
 • 100 db FTP tárhely hozzáférés
 • Admin felületen menedzselhető hozzáférések


Gy.I.K menü


Mi az a webtárhely?

A webtárhely egy olyan internetes szolgáltatás, ahol saját weboldalát tudja elhelyezni. Pontosabban egy kiszolgáló szerver erőforrásai számos felhasználó között van felosztva, így egy felhasználó a rendszer által a felhasználó számára dedikált tárhelyet foglal el. Mindez egy egyedi domain név segítségével érhető el, ezáltal a domain beírásakor a webtárhelyen lévő weboldalt jelenik meg. A kisebb forgalmú weboldalakat ilyen bérelt webtárhellyel lehet költséghatékonyabban üzemeltetni.


Mi az a domain?

A domain vagy domén (magyarul tartomány) a számítógépek beazonosítására alkalmas névtartomány. Az internetre csatlakozó számítógépek egyedi azonosítóval rendelkeznek, ún. IP-címmel, melyek az internet információközvetítői szerepét töltik be. A számítógépek közötti adatátvitel (kommunikáció) ezen IP címek között zajlik. A domain nevek tulajdonképpen csak címkék, melyeket a nehezen megjegyezhető IP-címek helyett használunk, mert használatuk egyszerűbb. Minden egyes számítógépnek van egy egyedi domain neve az interneten, ezáltal lehet őket egymástól megkülönböztetni. A domain nevet gyakran összekeverik a honlapok és internetes szolgáltatásokkal, melyek csak azon a néven elérhetőek. Valójában az adott névvel rendelkező számítógépen érhetőek el. Ezért tulajdonképpen, amikor a címsorba beírjuk a kívánt domaint az adott webtárhelyre feltöltött honlapot érjük el. Azonban a domainnek nincs szoros köze az adott néven elérhető szolgáltatásokhoz.

Végződésük szerint a domain nevek két fő csoportra oszthatók: nemzeti és nemzetközi domain. A nemzeti domain adott ország nevéből alkotott rövidítés, pl.: .hu – Magyarország, .uk – Anglia, .de – Németország. A nemzetközi domainek nem köthetőek egyetlen országhoz sem, ilyen például az .org (valamilyen szervezet), a .net vagy a .com (, amely általában kereskedelmi tevékenységet takar) végződés.ÍpY A domaineket a DNS-ek kezelik és a böngészések során azonosítják valamint a hozzá tartózó IP-címmel párosítják.


Mi az az IP és az IP-cím?

Az IP az angol Internet Protocol rövidítése (magyarul internetprotkoll) az internet hálózat alapvető szabványa, mely segítségével kommunikálnak az internetre kötött eszközök (hálózati eszközök, számítógépek, nyomtatók, webkamerák, stb.). A szabvány a hálózatban lévő eszközök számára meghatározza az egymásnak küldhető üzenetek sorrendjét, felépítését, stb. Az IP cím egy olyan hálózati azonosító, melyet az egymással IP-én keresztül kommunikáló számítógépek egymás beazonosítására használnak. Minden egyes számítógép, mely az internetre kapcsolódik rendelkezik saját egyedülálló IP-címmel. Azonban egy IP nem feltétlenül kötődhet kizárólag egy számítógéphez, mert bizonyos számítógépeknek akár több IP címük is lehet (a számítógép különböző hálózati eszközeinek különböző címe van) vagy több számítógép is rendelkezhet egyetlen IP-címmel (pl.: proxy használatesetén). De létezik olyan is, hogy egy adott számítógép IP-címe állandóan változik (pl.: otthoni számítógépek, melyek lakossági internet szolgáltatón keresztül kapcsolódnak az internetre).


Mit jelent a DNS?

A DNS, vagyis a Domain Name System, a domaineket kezelő, a világon több ezer szerverre elosztott hierarchikus adatbázis-rendszer, amely az egyik legfontosabb szolgáltatás az interneten. A DNS rendszer fő felhasználási területe a domain nevekhez tartozó IP-címek nyújtása, vagyis webcímek lefordítása és feloldása a hozzájuk tartozó IP-címre. A rendszer működése egy telefonkönyvhöz hasonlítható a legjobban, amely megadja egy adott névhez tartozó telefonszámot. A DNS rendszer tulajdonképpen egy egyszerűsítés, hiszen sokkal könnyebb egy nevet megjegyezni, mint egy IP-címet. Például a www.webtarhely2.hu domain nevet sokkal könnyebb megjegyezni, mint a hozzá tartozó IP-címet: 55.145.153.1. Illetve a domain név változatlan maradhat, ellenben egy adott szolgáltatás IP-címe bármikor megváltozhat (pl.: az üzemeltető egy másik szerverre helyezi át azt).


Mit jelent a parkolt domain?

A fődomain alá rendelt olyan domain, mely ugyanarra a tartalomra mutat, mint a fődomain.


Mit jelent a hozzáadott domain?

A fődomain alá rendelt olyan domain, mely külön tartalomra mutat. Olyan mintha külön tárhelye lenne, azonban a fődomain tárhelyén kezelhetjük, mivel az itt létrehozott alkönyvtárra mutat.


Mit jelent az aldomain?

A domian altartományokra osztható, ezek az aldomainnek, melyekhez külön weblapok is társíthatóak.


Milyen módon lehet ékezetes domaint szerveren engedélyeztetni?

Ékezetes domain nem létezik a gyakorlatban, ezért egy kódot kell megadnia az alábbi módon: 1. http://www.domain.hu/domain/szabad-e/ írja be a kívánt ékezetes domain nevet 2. A kereső kiadja kiemelve a keresett domain nevet, annak kódját és, hogy szabad vagy sem. pl.: ékezetesdomain.hu (xn--kezetesdomain-9gb.hu) 3. Ha már foglalt, egy új névvel vagy esetleg végződéssel kell próbálkozni 4. Ha szabad a kereső által kiadott xn—kezdetű kódot kell elküldeni nekünk.


Mi a különbség az átirányítás és az átregisztrálás között?

A domain átirányítás esetén nem változik a regisztrátor, ez ingyenesen elvégezhető és az ügyfél intézi. Átregisztrálás során megváltozik a regisztrátor. Az átregisztrálást Cégünk intézi, mely egy egyszeri domain váltási díjjal rendelkezik.


Mit kell tennem, hogy egy domaint állíthassak be a tárhelyemen?

Első lépésben engedélyeztetni kell a domaint a szerveren. Mindezt parkolt vagy hozzáadott domainként lehet megvalósítani. Egyszerűen csak hozzáadott domainként kell hozzáadnia szerverhez a domaint és létrehozni egy postmaster@ e-mail címet. Amint ezt elvégezte, kérjük hívja fel a regisztrátort és kérje, hogy irányítsa át a adomain nevet a kívánt domainre.


Jelenlegi regisztrátorom nem válaszol, mit tegyek?

Váltson szolgáltató, ha elégedetlen jelenlegi szolgáltatójával vagy nem érhetőek el bizonyos fontos és sürgős esetben. Kérjen átregisztrálást, melyért fizetni kell egy átregisztrálási díjat, azonban nem lesz ilyen gondja szolgáltatójával, mert nálunk az ügyfél az első.


Mi az a domain regisztráció?

A domain regisztráció biztosítja, hogy bizonyos domainnel kapcsolatos formai szabályok betartása mellett honlapunk az interneten egyértelmű és egyedi legyen. A domain regisztrációt erre kijelölt szervezetek, úgy nevezett domain regisztrátorok, hajtják végre. Természetesen a szolgáltatók között verseny van, ezért igen eltérő


Mit nyújt a webtarhely2.hu tárhely bérlés címén?

Amennyiben igénybe veszi tárhely szolgáltatásunkat, adunk Önnek egy bizonyos tárterületet, mire elhelyezheti weboldalát. Mindemellett adunk mellé egy egyedi, kizárólag az Ön tárterületére mutató domain nevet is!


Milyen szolgáltatásokat kapok webtárhelybérlés során?

Kap tőlünk egy adott méretű tárterületet, mire elhelyezheti weboldalát. Mindemellett adunk mellé egy egyedi, kizárólag az Ön tárterületére mutató domain nevet is!


Mit adnak a webtárhely csomagok?

Webtárhely csomagjaink magukba foglalják a tárhely méretét; a hozzá tartozó admin felületet, e-mail fiókot, alias korlátlan domain hozzáférést, e-mail tárhelyet, adatbázist, stb. Bővebb információ a Tárhely menüpont alatt olvasható!


Domain regisztrálást hogyan tudom elvégezni?

Ha Cégünkön keresztül szeretne domain nevet regisztrálni, kérjük, olvassa el a Domain menüpont alatt írtakat! Bármilyen kérdése akad, forduljon 24 órás ügyfélszolgálatunkhoz!