WebTárhely 2
Hétköznap (8-16) 06 1-788-62-77
Hétköznap (16- ), Hétvége 06 20-416-79-96
SupportChat OLE

Webtárhely

PHP, MySQL, 2 GB tárhely
6.000 Ft/év
 • 2 GB webtárhely
 • Időzített parancsfuttatás
 • 24 órás ügyfélszolgálat
 • IspCP Omega admin felület

Viszonteladói tárhely

Már
3.000 Ft/hó
 • 10 GB webtárhely
 • Max 10 db domain
 • Max 10 db MySQL adatbázis
 • Max 10 db adatbázis
 • IspCP Omega viszonteladói admin felület

Backup tárhely, FTP bérlés

Már
1.800 Ft/hó-ért
 • 50 GB tárhely
 • 100 db FTP tárhely hozzáférés
 • Admin felületen menedzselhető hozzáférések


Gy.I.K menü


Mi az a webtárhely?

A webtárhely egy olyan internetes szolgáltatás, ahol saját weboldalát tudja elhelyezni. Pontosabban egy kiszolgáló szerver erőforrásai számos felhasználó között van felosztva, így egy felhasználó a rendszer által a felhasználó számára dedikált tárhelyet foglal el. Mindez egy egyedi domain név segítségével érhető el, ezáltal a domain beírásakor a webtárhelyen lévő weboldalt jelenik meg. A kisebb forgalmú weboldalakat ilyen bérelt webtárhellyel lehet költséghatékonyabban üzemeltetni.


Mi az a domain?

A domain vagy domén (magyarul tartomány) a számítógépek beazonosítására alkalmas névtartomány. Az internetre csatlakozó számítógépek egyedi azonosítóval rendelkeznek, ún. IP-címmel, melyek az internet információközvetítői szerepét töltik be. A számítógépek közötti adatátvitel (kommunikáció) ezen IP címek között zajlik. A domain nevek tulajdonképpen csak címkék, melyeket a nehezen megjegyezhető IP-címek helyett használunk, mert használatuk egyszerűbb. Minden egyes számítógépnek van egy egyedi domain neve az interneten, ezáltal lehet őket egymástól megkülönböztetni. A domain nevet gyakran összekeverik a honlapok és internetes szolgáltatásokkal, melyek csak azon a néven elérhetőek. Valójában az adott névvel rendelkező számítógépen érhetőek el. Ezért tulajdonképpen, amikor a címsorba beírjuk a kívánt domaint az adott webtárhelyre feltöltött honlapot érjük el. Azonban a domainnek nincs szoros köze az adott néven elérhető szolgáltatásokhoz.

Végződésük szerint a domain nevek két fő csoportra oszthatók: nemzeti és nemzetközi domain. A nemzeti domain adott ország nevéből alkotott rövidítés, pl.: .hu – Magyarország, .uk – Anglia, .de – Németország. A nemzetközi domainek nem köthetőek egyetlen országhoz sem, ilyen például az .org (valamilyen szervezet), a .net vagy a .com (, amely általában kereskedelmi tevékenységet takar) végződés.ÍpY A domaineket a DNS-ek kezelik és a böngészések során azonosítják valamint a hozzá tartózó IP-címmel párosítják.


Mi az a VPS?

A VPS az angol Virtual Private Server kifejezés rövidítése ( magyarul virtuális szerver). A VPS szervert egy fizikailag létező szerver virtualizációjával létrehozott dedikált erőforrással rendelkező kapacitás. Egy fizikai szerveren akár több VPS is futhat. Ebből fakadóan természetesen egy VPS nem rendelkezik egy fizikai szerver teljes memória, tároló és processzoridő kapacitásával. Mivel napjainkban a VPS szolgáltatások kiszolgálására korszerű és hihetetlen teljesítményű számítógépeket alkalmaznak egyáltalán nem jelent gondot számtalan VPS futtatása egy adott fizikai szerveren, így ezen VPS-ek teljes kapacitás simán kiad egy kisebb kapacitású fizikai szervert. A VPS-ek valós szerverként látszódnak, ezért ma már felveszik a versenyt a kisebb kapacitású számítógépekkel nem csak kapacitásukban, hanem az általuk nyújtott szolgáltatásokban is.


Mi az az IP és az IP-cím?

Az IP az angol Internet Protocol rövidítése (magyarul internetprotkoll) az internet hálózat alapvető szabványa, mely segítségével kommunikálnak az internetre kötött eszközök (hálózati eszközök, számítógépek, nyomtatók, webkamerák, stb.). A szabvány a hálózatban lévő eszközök számára meghatározza az egymásnak küldhető üzenetek sorrendjét, felépítését, stb. Az IP cím egy olyan hálózati azonosító, melyet az egymással IP-én keresztül kommunikáló számítógépek egymás beazonosítására használnak. Minden egyes számítógép, mely az internetre kapcsolódik rendelkezik saját egyedülálló IP-címmel. Azonban egy IP nem feltétlenül kötődhet kizárólag egy számítógéphez, mert bizonyos számítógépeknek akár több IP címük is lehet (a számítógép különböző hálózati eszközeinek különböző címe van) vagy több számítógép is rendelkezhet egyetlen IP-címmel (pl.: proxy használatesetén). De létezik olyan is, hogy egy adott számítógép IP-címe állandóan változik (pl.: otthoni számítógépek, melyek lakossági internet szolgáltatón keresztül kapcsolódnak az internetre).


Mit jelent a webhosting?

A webhosting egy angol kifejezés, melynek magyar megfelelője a webtárhely. Mindkettő használata elfogadott hazánkban, ezért a különböző honlapokon vagy az egyik vagy mindkettő használata is megszokott. Mindkét kifejezés ugyanazt a szolgáltatást takarja. A kifejezésről bővebben a „Mit jelent a webtárhely?” GY.I.K. alatt olvashat.


Mit jelent az FTP?

Az FTP az angol File Transfer Protocol rövidítése, mely az interneten történő állományátvitelre szolgáló szabvány. Az FTP lehetővé teszi a különböző operációs rendszerű gépek közötti adatcserét. Kétféle kapcsolat típust különböztetünk meg hozzáférési jog alapján: a) letöltés, vagy feltöltés olyan gépről, ahol azonosítóval rendelkezünk b) letöltés, vagy feltöltés nyilvánosan hozzáférhető állományokból vagy állományokba. Az FTP kapcsolat során szükség van egy szerver programra (kiszolgáló)) és egy kliens programra (ügyfél).


Mit jelent a fel- illetve a letöltés?

Feltöltésnek azt a folyamatot nevezzük, amikor egy távoli számítógépre fájlt mentünk a saját számítógépünk háttértáráról, letöltésnek pedig ennek a folyamatnak az ellentétét nevezzük, vagyis egy távoli számítógépről mentünk le bizonyos adatokat saját számítógépünkre.


Mit jelent a CMS?

A CMS az angol Content Managment System rövidítése, melyet magyarul tartalomkezelő rendszernek (rövidítése TKR) fordítunk. A CMS-ek legfontosabb funkció a következőek: Lehetővé tegyék a könnyű adattárolást és adatelérést, egyszerre biztosítsák számos felhasználó számára az adatok tárolását és megosztását, csökkentsék a redundáns adatbevitelt, lehetővé tegyék a hozzáférés szerep szerinti szabályozást (a felhasználó szerepétől függ, hogy mely adatokat módosíthatja, illetve láthatja), könnyebbé tegyék a kimutatások összeállítását és legutolsó sorban segítsék a felhasználói kommunikációt. Webtartalom-kezelő rendszer (WCMS) WCMS a weblapok készítésének megkönnyítésére szolgálnak, melyek használatával kikerülhető a programozói ismeretek (HTML nyelv, Weboldal feltöltési módszerek, stb.).


Mit jelent a backup?

A backup magyar megfelelője az adatmentés, mely a számítógépen tárolt adatokról történő biztonsági másolatkészítést foglalja magában. Backup abban az esetben fontos, amikor az eredeti forrásadatokat tartalmazó tároló (számítógép, szerver, stb.) megsérül és adataink elvesznek, ám backup használatával az elveszett adatok nem vesznek el, hiszen az adatainkról másolat készül, mely egy távoli adattárolón található. A backup hardveres és szoftveres megoldások együttműködésével zajlik.


Mit jelent az SQL és a MySQL?

Az SQL az angol Structured Query Language rövidítése, melyet magyarul strukturált lekérdezőnyelvnek hívunk. Az SQL relációs adatbázis-kezelők lekérdezési nyelve. A relációs adatbázis-kezelők leggyakrabban SQL nyelven programozhatók, ám ennek a nyelnek is léteznek nyelvjárásai. Ez abban nyilvánul meg, hogy bár az SQL alapvető utasításait egyformán, a később beépült nyelvi elemeket már nagyon másképp valósítják meg. A MySQL egy több felhasználós, többszálú, SQL-alapú relációs adatbázis-kezelő. Jelenleg az egyik legelterjedtebb, amely annak köszönhető, hogy egyszerűen beállítható és költséghatékony megoldást nyújt dinamikus honlapok szolgáltatására.


Mit jelent a DNS?

A DNS, vagyis a Domain Name System, a domaineket kezelő, a világon több ezer szerverre elosztott hierarchikus adatbázis-rendszer, amely az egyik legfontosabb szolgáltatás az interneten. A DNS rendszer fő felhasználási területe a domain nevekhez tartozó IP-címek nyújtása, vagyis webcímek lefordítása és feloldása a hozzájuk tartozó IP-címre. A rendszer működése egy telefonkönyvhöz hasonlítható a legjobban, amely megadja egy adott névhez tartozó telefonszámot. A DNS rendszer tulajdonképpen egy egyszerűsítés, hiszen sokkal könnyebb egy nevet megjegyezni, mint egy IP-címet. Például a www.webtarhely2.hu domain nevet sokkal könnyebb megjegyezni, mint a hozzá tartozó IP-címet: 55.145.153.1. Illetve a domain név változatlan maradhat, ellenben egy adott szolgáltatás IP-címe bármikor megváltozhat (pl.: az üzemeltető egy másik szerverre helyezi át azt).


Mi az a Joomla?

A Joomla PHP-ben írt nyílt forráskódú CMS, mely a Mambo továbbfejlesztéseként jött létre. MySQL adatbázist használ az adatok tárolására és RSS feed-et, híroldalt, blogot, fórumot, szavazást, naptárat, keresést és különböző nyelvű fordítást tartalmaz. A joomla egy szuahéli eredetű szó, melynek fonetikus kiejtése „jumla”, jelentése pedig mindenki együtt, egy egészként. E szóval fejezték ki a fejlesztők és a közösség elkötelezettségét a projekt iránt.


Mi az a PHP?

A PHP a Hypertext Preprocessor rövidítése, mely nyílt forráskódú, számítógépes szkriptnyelv. A PHP-t általában szerver-oldalon használják, mivel legfőbb felhasználási területe a dinamikus weboldalak készítése. Ennek ellenére létezik parancssori interfésze is, valamint önálló, grafikus felületű alkalmazások létrehozására is felhasználható. A PHP nyelv tulajdonképpen a HTML nagymértékű kiegészítése. Rengeteg olyan feladat elvégezésére alkalmas nyelv, amelyre az ügyféloldali szkriptek képtelenek vagy csak korlátozott mértékben képesek. Ilyen például a bejelentkezés, az adatbázis- és fájlkezelés, a kódolás, az adategyeztetés, a kapcsolatok létrehozása, az e-mail küldése, az adatfeldolgozás, stb. Ráadásul ez a programnyelv kiváló segítség minden olyan esetben, ahol nagyszámú ismétlődő feladatsort kell végrehajtani: például képek linkelése és listázása, listakészítés stb.


Mi az a HTML?

A HTML (a HyperText Markup Language akronimje) egy leíró nyelv, melyet weboldalak készítéséhez fejlesztettek ki, és napjainkra már a W3C (World Wide Web Consortium) támogatásával internetes szabvánnyá is vált. HTML általában szöveges állományokban található meg internethez csatalakozó számítógépeken. Ezen állományokban találhatóak azok a szimbólumok, amelyek a megjelenítő programnak leírják, hogyan kell feldogozni és megjeleníteni adott állomány tartalmát


Miért béreljek tárhelyet, ha szerverem is lehet?

Abban az esetben, ha néhány weboldalt, vagy talán csak egyet szeretne üzemeltetni, nem éri meg Önnek a saját szerver. Egy önálló szerver havi költsége jóval több, mint egy tárhely éves bérleti költsége.


Mit jelent a parkolt domain?

A fődomain alá rendelt olyan domain, mely ugyanarra a tartalomra mutat, mint a fődomain.


Mit jelent a hozzáadott domain?

A fődomain alá rendelt olyan domain, mely külön tartalomra mutat. Olyan mintha külön tárhelye lenne, azonban a fődomain tárhelyén kezelhetjük, mivel az itt létrehozott alkönyvtárra mutat.


Mit jelent az aldomain?

A domian altartományokra osztható, ezek az aldomainnek, melyekhez külön weblapok is társíthatóak.


Mit jelent az internet?

Az internet, az angol eredetű internetwork szóból eredő kifejezés nemzetközileg elterjedt szó, mit magyarul leginkább ’hálózatok hálózata’-ként fordíthatnánk le, szó szerint hálózatok közötti-t jelent. Az internet az egész világot körülölelő számítógép-hálózat, olyan hatalmas rendszer, amely kisebb számítógép-hálózatokat fog össze. Az internet protokoll (IP) révén képes felhasználók milliárdjait összekapcsolni valamint működtetni, olyan elosztott rendszereket, mint például a WWW (World Wide Web).


Mit jelent a WWW?

A World Wide Web, vagyis a világháló rövidítése. Hálózati információs rendszer, mely az internet egyik felhasználási formája. A rendszert webböngésző program segítségével lehet elérni.


Mi jelent az SMTP?

SMTP az angol Simple Mail Transfer Protocol vagyis az egyszerű levél átviteli protokoll rövidítése. Viszonylag egyszerű, szöveg alapú protokoll, mely levelek továbbításáért felel tulajdonképpen egy elektronikus posta.


Mit jelent a Cookie?

A cookie, magyar megfelelője a süti, egy információcsomag, olyan információs fájl, amely a felhasználó azonosítására szolgál, amely a weboldalak használatát követően, gyakran észrevétlenül kerül a merevlemezre.


Mit jelent a HTTP?

A HTTP (HyperText Transfer Protocol) egy információátviteli (kérés-válasz alapú) protokoll kliens és szerver között.


Mit rövidít az URL?

Az URL (vagyis az Uniform Resource Locator ) vagy más néven a webcím, az interneten felelhető bizonyos erőforrások (például szövegek, képek) szabványosított címe.


Milyen módon lehet ékezetes domaint szerveren engedélyeztetni?

Ékezetes domain nem létezik a gyakorlatban, ezért egy kódot kell megadnia az alábbi módon: 1. http://www.domain.hu/domain/szabad-e/ írja be a kívánt ékezetes domain nevet 2. A kereső kiadja kiemelve a keresett domain nevet, annak kódját és, hogy szabad vagy sem. pl.: ékezetesdomain.hu (xn--kezetesdomain-9gb.hu) 3. Ha már foglalt, egy új névvel vagy esetleg végződéssel kell próbálkozni 4. Ha szabad a kereső által kiadott xn—kezdetű kódot kell elküldeni nekünk.


Mi a különbség az átirányítás és az átregisztrálás között?

A domain átirányítás esetén nem változik a regisztrátor, ez ingyenesen elvégezhető és az ügyfél intézi. Átregisztrálás során megváltozik a regisztrátor. Az átregisztrálást Cégünk intézi, mely egy egyszeri domain váltási díjjal rendelkezik.


Mit kell tennem, hogy egy domaint állíthassak be a tárhelyemen?

Első lépésben engedélyeztetni kell a domaint a szerveren. Mindezt parkolt vagy hozzáadott domainként lehet megvalósítani. Egyszerűen csak hozzáadott domainként kell hozzáadnia szerverhez a domaint és létrehozni egy postmaster@ e-mail címet. Amint ezt elvégezte, kérjük hívja fel a regisztrátort és kérje, hogy irányítsa át a adomain nevet a kívánt domainre.


Jelenlegi regisztrátorom nem válaszol, mit tegyek?

Váltson szolgáltató, ha elégedetlen jelenlegi szolgáltatójával vagy nem érhetőek el bizonyos fontos és sürgős esetben. Kérjen átregisztrálást, melyért fizetni kell egy átregisztrálási díjat, azonban nem lesz ilyen gondja szolgáltatójával, mert nálunk az ügyfél az első.


Elérhető az FTP a weben?

Csak abban az esetben elérető FTP weben, ha az Ön által használt böngésző támogatja az FTP kapcsolatot (általában támogatják). Azonban a fájlok nem linkelhetők webes felületről! Amennyiben ilyenre lenne szüksége, akkor hagyományos tárhelyet ajánljuk Önnek. FTP elérés 21-es porton a http pedig a 80-as porton zajlik.


Mi az az e-mail tárhely?

A gmail szolgáltatásaihoz hasonló: nagy mennyiségű és nagy terjedelmű levelek küldésére specializálódott szolgáltatás. Amelynek egyetlen korlátja a tárhely mérete.


Milyen esetben ajánljuk a viszonteladói tárhelyet?

Kezdő vállalkozás esetén, amennyiben professzionális kiszolgálást kíván nyújtani ügyfelei alapvető internetes igényei számára. Működő cég esetén, ha szeretné tevékenységét kibővíteni, mellyel a kezdő költségek is megspórolhatóak.


Mi jelent az overselling?

Általában a legtöbb tárhelybérlő nem használja ki az általa választott csomag kapacitást, ezért az overselling opció esetén lehetővé válik a viszonteladók számára, hogy tárhelyük kapacitásának fel nem használt kapacitásaikat újraértékesítsék. Például: egy 200 GB viszonteladói tárhely teljes kapacitása 200 GB, amelyből például 100 db 2 GB-os tárcsomag adható el, ellenben nagy valószínűséggel a 100 végfelhasználó nem fogja kihasználni a 200 GB-ot teljes mértékben. Amennyiben átlagosan csak 1,2 GB-ot használnak ki, akkor ténylegesen 120 GB-ot használnak fel a teljes 200 GB kapacitásból. Overselling opció esetén, azonban a ki nem használt 80 GB a viszonteladó által újra bérbe adható, vagyis a 200 GB viszonteladói tárhelyből összesen 166 db 2 GB-os tárhely adható ki (166 x 1,2 GB = 199,2 GB). Azonban a valóságban a ténylegesen felhasznált tárhelykapacitás az adott ügyfélkör függvénye, ezért viszonteladónként más és más.


Mi jelent a VPS Cloud?

A cloud computing egy sebesen terjedő, új informatikai szemlélet. Röviden úgy foglalható össze, hogy a szerverek és az alkalmazások nem különálló gépen futnak, hanem olyan szerverfarmon, mely holisztikus számítástechnikai és webtárhely kapacitással rendelkezik. E cloud szerverfarmok kiépítésénél a hihetetlen nagy kapacitáson túl fontos szerepet jut az infrastruktúra hibatűrésre valamint a szükségesnél nagyobb mennyiségű komponensek (tárolók, hálózati eszközök, szerverek) meglétére, mert így csökkenthető egy adott eszköz meghibásodása során a cloudban futó szerverek leállásának kockázata.


Mi az a WordPress?

A WordPress egy modern publikációs platform. Más megfogalmazásban egy PHP-alapú tartalomkezelő és blog-rendszer, ami a MySQL-t használja adattárolásra.

A WordPress egy ingyenes és szabadon felhasználható szoftver, amely az esztétikát, a webes szabványokat, és a használhatóságot tartja szem előtt.


Mi az a PostgreSQL?

A PostgreSQL vagy másnéven Postgres egy szabad szoftver licenszű relációs adatbázis-kezelő rendszer. Számos más szabad szoftverhez hasonlóan a fejlesztést önkéntesek végzik közösségi alapon, mely a postgresql.org elsődleges koordináló oldalon érhető.


Mi az a Drupal?

A Drupal, amit Dries Buyta fejlesztett, egy PHP-ben írt nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszer és fejlesztői keretrendszer. Manapság különösen népszerű az internetes közösségi oldalak létrehozásánál. A Drupal alapmagja támogatja modulok illesztését, amelyek további funkciókkal bővíthetik az alaprendszert. A modulok széles választéka közül lehet böngészni: elektronikus kereskedelem, képgaléria, levelező funkciók stb. A modulos felépítés, a dokumentáció, a tiszta forráskód teszi lehetővé a további funkciók írását PHP ismerettel rendelkezőknek.
A Drupal szó a holland „druppel” szó angol fordítása, ami azt jelenti, hogy csepp. A név a drop.org weboldalról származik, aminek a kódja volt a Drupal alapja. Dries tulajdonképpen "dorp"-nak (falunak) akarta nevezni az oldalt, de elgépelte a szót és végül úgy gondolta, hogy ez jobban hangzik. A projekt 2000-ben kezdődött.


Mi az a Weblap?

Definíció szerint a következő:

“Egy vagy több webes forrásból származó információk összessége, amelyet egyidejű feldolgozásra szánnak, és egy egyszeri URI határoz meg. Jobban mondva, egy weblap egy webes forrás, amely további webes forrásokat foglalhat magába egyetlen közös egységként való feldolgozásra, és azon egyedüli webes forrás URI-je hivatkozik rá, amely nem foglaltatik benne.” - World Wide Web Consortium
Weblapot megfelelő protokoll segítségével személyi számítógépünkön (például otthonról), az internetről vagy bármilyen más számítógép-hálózatról érhetünk el. Weblapokat az interneten a webcímükkel, vagy más néven URL-jükkel, vagy URI-jükkel azonosítjuk. Ez teszi lehetővé, hogy a weboldalakra minden felhasználói környezetben egységes módon hivatkozzunk.
Hazánkban sok szinonimája honosodott meg: weblap, weboldal, webhely, honlap, melyek mind ugyanazt a fogalmat takarják.


Mi az a Ruby on Rails?

A Ruby on Rails, David Heinemeier Hansson által megírt, a Ruby programozási nyelvre épülő, nyílt forrású (MIT licenc alatti) webalkalmazás-keretrendszer.
Alapelvei a ne ismételd magad és a konvenciók a beállítások előtt: minden információ csak egy helyen szerepel (például egy adatbázis kezelő osztályban nem kell az oszlopokat definiálni, a Rails közvetlenül kiolvassa a nevüket az adatbázisból), és a konvenciókat követő elnevezésekhez automatikusan kódot generál a. AJAX-támogatása miatt a web 2.0 alkalmazások egyik népszerű keretrendszere.
A Ruby on Rails keretrendszer különböző csomagokat tartalmaz, mint az ActiveRecord, ActiveResource, ActionPack, ActiveSupport és ActionMailer. Ezeken kívül bárki készíthet kiegészítéseket az alapcsomagok kibővítésére.


Mi az a Ruby?

A Ruby egy új generációs nyelv, melynek számos meglévő nyelv szolgált alapjául. Interpreteres, rendelkezik a script nyelvek (mint a PHP, Perl, Python, stb.) ismérveivel, sebessége (a többi script nyelvhez képest) nem hagy kívánnivalót maga után, ráadásként pedig barátságos objektum orientált programozást tesz lehetővé. Továbbá olyan általános nyelv, mely mind parancssori, mind webes használatra jó választás lehet - ez utóbbihoz megfelelő támogatással is bír.


Mit jelent webtárhely bérlés?

A webtárhely bérlés vagy csak simán tárhely bérlés olyan internetes szolgáltatás, mely során adott weboldalt egy adott szolgáltató szerverén tárolják. Mivel egy szerveren rengeteg weboldal tárolható, ezért ha csak egy vagy több weblapot szeretnék fenntartani - melyek összes kapacitása nem tesz ki egy önálló szervert - nem éri meg saját szervert vásárolni. Sokkal jobban megéri egy szolgáltatótól akkora méretű helyet bérelni, mint amire szükségünk van.


Mi az a domain regisztráció?

A domain regisztráció biztosítja, hogy bizonyos domainnel kapcsolatos formai szabályok betartása mellett honlapunk az interneten egyértelmű és egyedi legyen. A domain regisztrációt erre kijelölt szervezetek, úgy nevezett domain regisztrátorok, hajtják végre. Természetesen a szolgáltatók között verseny van, ezért igen eltérő


Mit nyújt a webtarhely2.hu tárhely bérlés címén?

Amennyiben igénybe veszi tárhely szolgáltatásunkat, adunk Önnek egy bizonyos tárterületet, mire elhelyezheti weboldalát. Mindemellett adunk mellé egy egyedi, kizárólag az Ön tárterületére mutató domain nevet is!


Milyen szolgáltatásokat kapok webtárhelybérlés során?

Kap tőlünk egy adott méretű tárterületet, mire elhelyezheti weboldalát. Mindemellett adunk mellé egy egyedi, kizárólag az Ön tárterületére mutató domain nevet is!


Mi az a webtárhely szolgáltatás?

A webárhely szolgáltatás vagy webhosting szolgáltatás olyan online tárhely szolgáltatás, mely során egy adott szerver bizonyos területét pontosabban kapacitását használja az ügyfél bérleti díj fejében, amin adatokat vagy weblapokat tárol.


Mi az a web tárhely?

A web tárhely olyan internetes szolgáltatás, ahol honlapot vagy webshopot tud elhelyezni. Valójában a web tárhely egy kiszolgáló szerver erőforrásának számos felhasználó között felosztott kapacitása, így egy felhasználó a rendszer által csak a felhasználó számára dedikált web tárhelyhez fér hozzá.


Mi az a tárhelyszolgáltató?

Tárhelyszolgáltatónak nevezzük azt a céget amelyik online tárhely szolgáltatásokkal foglalkozik.


Webtárhely árak

Webtárhely 200: Havi díj 600 Ft+ÁFA; Éves díj 3.500 Ft+ÁFA

Webtárhely 1000: Havi díj 700 Ft+ÁFA; Éves díj 5.000 Ft+ÁFA

Webtárhely 2000: Havi díj 800 Ft+ÁFA; Éves díj 6.000 Ft+ÁFA

Webtárhely 5000: Havi díj 1.000 Ft+ÁFA; Éves díj 8.000 Ft+ÁFA

Webtárhely 10000: Havi díj 1.200 Ft+ÁFA; Éves díj 12.000 Ft+ÁFA

Webtárhely 20000 Havi díj 2.000 Ft+ÁFA; Éves díj 18.000 Ft+ÁFA

Bővebben a Tárhely menüpont alatt


Ingyenes webtárhely szolgáltatás, tényleg?

Igen! Non-profit, segélyszervezetek vagy akár fiatalokból álló egyesületek számára ingyenes tárhely szolgáltatást nyújtunk!


Ingyen webtárhely!

A webtárhely2.hu non-profit és segélyszervezetek, vagy akár fiatalokból álló egyesületek számára ingyenes tárhely szolgáltatást nyújt!


Mit adnak a webtárhely csomagok?

Webtárhely csomagjaink magukba foglalják a tárhely méretét; a hozzá tartozó admin felületet, e-mail fiókot, alias korlátlan domain hozzáférést, e-mail tárhelyet, adatbázist, stb. Bővebb információ a Tárhely menüpont alatt olvasható!


Mi az a korlátlan webtárhely?

Azt jelenti, hogy a webtarhely2.hu-nál nincs korlátja a webtárhely bérlés kapacitásának. Természetesen vannak előre meghatározott kapacitású csomagjaink, de egyéni igények szerint bármekkorát tudunk biztosítani!


Domain regisztrálást hogyan tudom elvégezni?

Ha Cégünkön keresztül szeretne domain nevet regisztrálni, kérjük, olvassa el a Domain menüpont alatt írtakat! Bármilyen kérdése akad, forduljon 24 órás ügyfélszolgálatunkhoz!


Mit jelent a cPanel tárhely?

Olyan bérelt webtárhely, amin cPanel tartalomkezelő van telepítve.


Tárhely olcsón!

Amennyiben Ön profi, megbízható ám olcsó webtárhely szolgáltatásra vágyik, akkor a legjobb helyen jár!
A webtarehely2.hu-n az ólcsó árak mellé valódi minőség párosul!


Mit jelen a webtárhely kapacitás?

A webtárhely kapacitása azt jelenti, hogy milyen nagy méretű az adott webtárhely vagyis hány MB vagy GB területet használhat ki.


Tényleg van olyan, hogy korltátlan webtárhely kapacitás?

Igen is meg nem is. Nem létezik végtelen kapacitású webtárhely. De létezik korlátlan kapacitású webtárhely, olyan értelemben, hogy az ügyfél nincs adott méretű tárhely bérlésre korlátozva, mert akkora kapacitást vásárol Cégünknél, amekkorát szeretne.


Mi az a webtárhelybérlés?

Olyan online szolgáltatás, mely során az ügyfél egy adott online tárhely szolgáltatótól adott méretű webtárhelyet bérel melyen adatokat, weblapokat, stb. tárolhat.