WebTárhely 2
Hétköznap (8-16) 06 1-788-62-77
Hétköznap (16- ), Hétvége 06 20-416-79-96
SupportChat OLE

Webtárhely

PHP, MySQL, 2 GB tárhely
6.000 Ft/év
 • 2 GB webtárhely
 • Időzített parancsfuttatás
 • 24 órás ügyfélszolgálat
 • IspCP Omega admin felület

Viszonteladói tárhely

Már
3.000 Ft/hó
 • 10 GB webtárhely
 • Max 10 db domain
 • Max 10 db MySQL adatbázis
 • Max 10 db adatbázis
 • IspCP Omega viszonteladói admin felület

Backup tárhely, FTP bérlés

Már
1.800 Ft/hó-ért
 • 50 GB tárhely
 • 100 db FTP tárhely hozzáférés
 • Admin felületen menedzselhető hozzáférések


Gy.I.K menü


Mi az a webtárhely?

A webtárhely egy olyan internetes szolgáltatás, ahol saját weboldalát tudja elhelyezni. Pontosabban egy kiszolgáló szerver erőforrásai számos felhasználó között van felosztva, így egy felhasználó a rendszer által a felhasználó számára dedikált tárhelyet foglal el. Mindez egy egyedi domain név segítségével érhető el, ezáltal a domain beírásakor a webtárhelyen lévő weboldalt jelenik meg. A kisebb forgalmú weboldalakat ilyen bérelt webtárhellyel lehet költséghatékonyabban üzemeltetni.


Mi az a domain?

A domain vagy domén (magyarul tartomány) a számítógépek beazonosítására alkalmas névtartomány. Az internetre csatlakozó számítógépek egyedi azonosítóval rendelkeznek, ún. IP-címmel, melyek az internet információközvetítői szerepét töltik be. A számítógépek közötti adatátvitel (kommunikáció) ezen IP címek között zajlik. A domain nevek tulajdonképpen csak címkék, melyeket a nehezen megjegyezhető IP-címek helyett használunk, mert használatuk egyszerűbb. Minden egyes számítógépnek van egy egyedi domain neve az interneten, ezáltal lehet őket egymástól megkülönböztetni. A domain nevet gyakran összekeverik a honlapok és internetes szolgáltatásokkal, melyek csak azon a néven elérhetőek. Valójában az adott névvel rendelkező számítógépen érhetőek el. Ezért tulajdonképpen, amikor a címsorba beírjuk a kívánt domaint az adott webtárhelyre feltöltött honlapot érjük el. Azonban a domainnek nincs szoros köze az adott néven elérhető szolgáltatásokhoz.

Végződésük szerint a domain nevek két fő csoportra oszthatók: nemzeti és nemzetközi domain. A nemzeti domain adott ország nevéből alkotott rövidítés, pl.: .hu – Magyarország, .uk – Anglia, .de – Németország. A nemzetközi domainek nem köthetőek egyetlen országhoz sem, ilyen például az .org (valamilyen szervezet), a .net vagy a .com (, amely általában kereskedelmi tevékenységet takar) végződés.ÍpY A domaineket a DNS-ek kezelik és a böngészések során azonosítják valamint a hozzá tartózó IP-címmel párosítják.


Mit jelent a webhosting?

A webhosting egy angol kifejezés, melynek magyar megfelelője a webtárhely. Mindkettő használata elfogadott hazánkban, ezért a különböző honlapokon vagy az egyik vagy mindkettő használata is megszokott. Mindkét kifejezés ugyanazt a szolgáltatást takarja. A kifejezésről bővebben a „Mit jelent a webtárhely?” GY.I.K. alatt olvashat.


Mit jelent a CMS?

A CMS az angol Content Managment System rövidítése, melyet magyarul tartalomkezelő rendszernek (rövidítése TKR) fordítunk. A CMS-ek legfontosabb funkció a következőek: Lehetővé tegyék a könnyű adattárolást és adatelérést, egyszerre biztosítsák számos felhasználó számára az adatok tárolását és megosztását, csökkentsék a redundáns adatbevitelt, lehetővé tegyék a hozzáférés szerep szerinti szabályozást (a felhasználó szerepétől függ, hogy mely adatokat módosíthatja, illetve láthatja), könnyebbé tegyék a kimutatások összeállítását és legutolsó sorban segítsék a felhasználói kommunikációt. Webtartalom-kezelő rendszer (WCMS) WCMS a weblapok készítésének megkönnyítésére szolgálnak, melyek használatával kikerülhető a programozói ismeretek (HTML nyelv, Weboldal feltöltési módszerek, stb.).


Mit jelent az SQL és a MySQL?

Az SQL az angol Structured Query Language rövidítése, melyet magyarul strukturált lekérdezőnyelvnek hívunk. Az SQL relációs adatbázis-kezelők lekérdezési nyelve. A relációs adatbázis-kezelők leggyakrabban SQL nyelven programozhatók, ám ennek a nyelnek is léteznek nyelvjárásai. Ez abban nyilvánul meg, hogy bár az SQL alapvető utasításait egyformán, a később beépült nyelvi elemeket már nagyon másképp valósítják meg. A MySQL egy több felhasználós, többszálú, SQL-alapú relációs adatbázis-kezelő. Jelenleg az egyik legelterjedtebb, amely annak köszönhető, hogy egyszerűen beállítható és költséghatékony megoldást nyújt dinamikus honlapok szolgáltatására.


Mit jelent a DNS?

A DNS, vagyis a Domain Name System, a domaineket kezelő, a világon több ezer szerverre elosztott hierarchikus adatbázis-rendszer, amely az egyik legfontosabb szolgáltatás az interneten. A DNS rendszer fő felhasználási területe a domain nevekhez tartozó IP-címek nyújtása, vagyis webcímek lefordítása és feloldása a hozzájuk tartozó IP-címre. A rendszer működése egy telefonkönyvhöz hasonlítható a legjobban, amely megadja egy adott névhez tartozó telefonszámot. A DNS rendszer tulajdonképpen egy egyszerűsítés, hiszen sokkal könnyebb egy nevet megjegyezni, mint egy IP-címet. Például a www.webtarhely2.hu domain nevet sokkal könnyebb megjegyezni, mint a hozzá tartozó IP-címet: 55.145.153.1. Illetve a domain név változatlan maradhat, ellenben egy adott szolgáltatás IP-címe bármikor megváltozhat (pl.: az üzemeltető egy másik szerverre helyezi át azt).


Mi az a Joomla?

A Joomla PHP-ben írt nyílt forráskódú CMS, mely a Mambo továbbfejlesztéseként jött létre. MySQL adatbázist használ az adatok tárolására és RSS feed-et, híroldalt, blogot, fórumot, szavazást, naptárat, keresést és különböző nyelvű fordítást tartalmaz. A joomla egy szuahéli eredetű szó, melynek fonetikus kiejtése „jumla”, jelentése pedig mindenki együtt, egy egészként. E szóval fejezték ki a fejlesztők és a közösség elkötelezettségét a projekt iránt.


Mi az a PHP?

A PHP a Hypertext Preprocessor rövidítése, mely nyílt forráskódú, számítógépes szkriptnyelv. A PHP-t általában szerver-oldalon használják, mivel legfőbb felhasználási területe a dinamikus weboldalak készítése. Ennek ellenére létezik parancssori interfésze is, valamint önálló, grafikus felületű alkalmazások létrehozására is felhasználható. A PHP nyelv tulajdonképpen a HTML nagymértékű kiegészítése. Rengeteg olyan feladat elvégezésére alkalmas nyelv, amelyre az ügyféloldali szkriptek képtelenek vagy csak korlátozott mértékben képesek. Ilyen például a bejelentkezés, az adatbázis- és fájlkezelés, a kódolás, az adategyeztetés, a kapcsolatok létrehozása, az e-mail küldése, az adatfeldolgozás, stb. Ráadásul ez a programnyelv kiváló segítség minden olyan esetben, ahol nagyszámú ismétlődő feladatsort kell végrehajtani: például képek linkelése és listázása, listakészítés stb.


Mi az a HTML?

A HTML (a HyperText Markup Language akronimje) egy leíró nyelv, melyet weboldalak készítéséhez fejlesztettek ki, és napjainkra már a W3C (World Wide Web Consortium) támogatásával internetes szabvánnyá is vált. HTML általában szöveges állományokban található meg internethez csatalakozó számítógépeken. Ezen állományokban találhatóak azok a szimbólumok, amelyek a megjelenítő programnak leírják, hogyan kell feldogozni és megjeleníteni adott állomány tartalmát


Miért béreljek tárhelyet, ha szerverem is lehet?

Abban az esetben, ha néhány weboldalt, vagy talán csak egyet szeretne üzemeltetni, nem éri meg Önnek a saját szerver. Egy önálló szerver havi költsége jóval több, mint egy tárhely éves bérleti költsége.


Elérhető az FTP a weben?

Csak abban az esetben elérető FTP weben, ha az Ön által használt böngésző támogatja az FTP kapcsolatot (általában támogatják). Azonban a fájlok nem linkelhetők webes felületről! Amennyiben ilyenre lenne szüksége, akkor hagyományos tárhelyet ajánljuk Önnek. FTP elérés 21-es porton a http pedig a 80-as porton zajlik.


Mi az az e-mail tárhely?

A gmail szolgáltatásaihoz hasonló: nagy mennyiségű és nagy terjedelmű levelek küldésére specializálódott szolgáltatás. Amelynek egyetlen korlátja a tárhely mérete.


Mi jelent a VPS Cloud?

A cloud computing egy sebesen terjedő, új informatikai szemlélet. Röviden úgy foglalható össze, hogy a szerverek és az alkalmazások nem különálló gépen futnak, hanem olyan szerverfarmon, mely holisztikus számítástechnikai és webtárhely kapacitással rendelkezik. E cloud szerverfarmok kiépítésénél a hihetetlen nagy kapacitáson túl fontos szerepet jut az infrastruktúra hibatűrésre valamint a szükségesnél nagyobb mennyiségű komponensek (tárolók, hálózati eszközök, szerverek) meglétére, mert így csökkenthető egy adott eszköz meghibásodása során a cloudban futó szerverek leállásának kockázata.


Mi az a WordPress?

A WordPress egy modern publikációs platform. Más megfogalmazásban egy PHP-alapú tartalomkezelő és blog-rendszer, ami a MySQL-t használja adattárolásra.

A WordPress egy ingyenes és szabadon felhasználható szoftver, amely az esztétikát, a webes szabványokat, és a használhatóságot tartja szem előtt.


Mi az a PostgreSQL?

A PostgreSQL vagy másnéven Postgres egy szabad szoftver licenszű relációs adatbázis-kezelő rendszer. Számos más szabad szoftverhez hasonlóan a fejlesztést önkéntesek végzik közösségi alapon, mely a postgresql.org elsődleges koordináló oldalon érhető.


Mi az a Drupal?

A Drupal, amit Dries Buyta fejlesztett, egy PHP-ben írt nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszer és fejlesztői keretrendszer. Manapság különösen népszerű az internetes közösségi oldalak létrehozásánál. A Drupal alapmagja támogatja modulok illesztését, amelyek további funkciókkal bővíthetik az alaprendszert. A modulok széles választéka közül lehet böngészni: elektronikus kereskedelem, képgaléria, levelező funkciók stb. A modulos felépítés, a dokumentáció, a tiszta forráskód teszi lehetővé a további funkciók írását PHP ismerettel rendelkezőknek.
A Drupal szó a holland „druppel” szó angol fordítása, ami azt jelenti, hogy csepp. A név a drop.org weboldalról származik, aminek a kódja volt a Drupal alapja. Dries tulajdonképpen "dorp"-nak (falunak) akarta nevezni az oldalt, de elgépelte a szót és végül úgy gondolta, hogy ez jobban hangzik. A projekt 2000-ben kezdődött.


Mi az a Weblap?

Definíció szerint a következő:

“Egy vagy több webes forrásból származó információk összessége, amelyet egyidejű feldolgozásra szánnak, és egy egyszeri URI határoz meg. Jobban mondva, egy weblap egy webes forrás, amely további webes forrásokat foglalhat magába egyetlen közös egységként való feldolgozásra, és azon egyedüli webes forrás URI-je hivatkozik rá, amely nem foglaltatik benne.” - World Wide Web Consortium
Weblapot megfelelő protokoll segítségével személyi számítógépünkön (például otthonról), az internetről vagy bármilyen más számítógép-hálózatról érhetünk el. Weblapokat az interneten a webcímükkel, vagy más néven URL-jükkel, vagy URI-jükkel azonosítjuk. Ez teszi lehetővé, hogy a weboldalakra minden felhasználói környezetben egységes módon hivatkozzunk.
Hazánkban sok szinonimája honosodott meg: weblap, weboldal, webhely, honlap, melyek mind ugyanazt a fogalmat takarják.


Mi az a Ruby on Rails?

A Ruby on Rails, David Heinemeier Hansson által megírt, a Ruby programozási nyelvre épülő, nyílt forrású (MIT licenc alatti) webalkalmazás-keretrendszer.
Alapelvei a ne ismételd magad és a konvenciók a beállítások előtt: minden információ csak egy helyen szerepel (például egy adatbázis kezelő osztályban nem kell az oszlopokat definiálni, a Rails közvetlenül kiolvassa a nevüket az adatbázisból), és a konvenciókat követő elnevezésekhez automatikusan kódot generál a. AJAX-támogatása miatt a web 2.0 alkalmazások egyik népszerű keretrendszere.
A Ruby on Rails keretrendszer különböző csomagokat tartalmaz, mint az ActiveRecord, ActiveResource, ActionPack, ActiveSupport és ActionMailer. Ezeken kívül bárki készíthet kiegészítéseket az alapcsomagok kibővítésére.


Mi az a Ruby?

A Ruby egy új generációs nyelv, melynek számos meglévő nyelv szolgált alapjául. Interpreteres, rendelkezik a script nyelvek (mint a PHP, Perl, Python, stb.) ismérveivel, sebessége (a többi script nyelvhez képest) nem hagy kívánnivalót maga után, ráadásként pedig barátságos objektum orientált programozást tesz lehetővé. Továbbá olyan általános nyelv, mely mind parancssori, mind webes használatra jó választás lehet - ez utóbbihoz megfelelő támogatással is bír.


Mit jelent webtárhely bérlés?

A webtárhely bérlés vagy csak simán tárhely bérlés olyan internetes szolgáltatás, mely során adott weboldalt egy adott szolgáltató szerverén tárolják. Mivel egy szerveren rengeteg weboldal tárolható, ezért ha csak egy vagy több weblapot szeretnék fenntartani - melyek összes kapacitása nem tesz ki egy önálló szervert - nem éri meg saját szervert vásárolni. Sokkal jobban megéri egy szolgáltatótól akkora méretű helyet bérelni, mint amire szükségünk van.


Mit nyújt a webtarhely2.hu tárhely bérlés címén?

Amennyiben igénybe veszi tárhely szolgáltatásunkat, adunk Önnek egy bizonyos tárterületet, mire elhelyezheti weboldalát. Mindemellett adunk mellé egy egyedi, kizárólag az Ön tárterületére mutató domain nevet is!


Milyen szolgáltatásokat kapok webtárhelybérlés során?

Kap tőlünk egy adott méretű tárterületet, mire elhelyezheti weboldalát. Mindemellett adunk mellé egy egyedi, kizárólag az Ön tárterületére mutató domain nevet is!


Mi az a webtárhely szolgáltatás?

A webárhely szolgáltatás vagy webhosting szolgáltatás olyan online tárhely szolgáltatás, mely során egy adott szerver bizonyos területét pontosabban kapacitását használja az ügyfél bérleti díj fejében, amin adatokat vagy weblapokat tárol.


Mi az a web tárhely?

A web tárhely olyan internetes szolgáltatás, ahol honlapot vagy webshopot tud elhelyezni. Valójában a web tárhely egy kiszolgáló szerver erőforrásának számos felhasználó között felosztott kapacitása, így egy felhasználó a rendszer által csak a felhasználó számára dedikált web tárhelyhez fér hozzá.


Mi az a tárhelyszolgáltató?

Tárhelyszolgáltatónak nevezzük azt a céget amelyik online tárhely szolgáltatásokkal foglalkozik.


Webtárhely árak

Webtárhely 200: Havi díj 600 Ft+ÁFA; Éves díj 3.500 Ft+ÁFA

Webtárhely 1000: Havi díj 700 Ft+ÁFA; Éves díj 5.000 Ft+ÁFA

Webtárhely 2000: Havi díj 800 Ft+ÁFA; Éves díj 6.000 Ft+ÁFA

Webtárhely 5000: Havi díj 1.000 Ft+ÁFA; Éves díj 8.000 Ft+ÁFA

Webtárhely 10000: Havi díj 1.200 Ft+ÁFA; Éves díj 12.000 Ft+ÁFA

Webtárhely 20000 Havi díj 2.000 Ft+ÁFA; Éves díj 18.000 Ft+ÁFA

Bővebben a Tárhely menüpont alatt


Ingyenes webtárhely szolgáltatás, tényleg?

Igen! Non-profit, segélyszervezetek vagy akár fiatalokból álló egyesületek számára ingyenes tárhely szolgáltatást nyújtunk!


Ingyen webtárhely!

A webtárhely2.hu non-profit és segélyszervezetek, vagy akár fiatalokból álló egyesületek számára ingyenes tárhely szolgáltatást nyújt!


Mit adnak a webtárhely csomagok?

Webtárhely csomagjaink magukba foglalják a tárhely méretét; a hozzá tartozó admin felületet, e-mail fiókot, alias korlátlan domain hozzáférést, e-mail tárhelyet, adatbázist, stb. Bővebb információ a Tárhely menüpont alatt olvasható!


Mi az a korlátlan webtárhely?

Azt jelenti, hogy a webtarhely2.hu-nál nincs korlátja a webtárhely bérlés kapacitásának. Természetesen vannak előre meghatározott kapacitású csomagjaink, de egyéni igények szerint bármekkorát tudunk biztosítani!


Mit jelent a cPanel tárhely?

Olyan bérelt webtárhely, amin cPanel tartalomkezelő van telepítve.


Tárhely olcsón!

Amennyiben Ön profi, megbízható ám olcsó webtárhely szolgáltatásra vágyik, akkor a legjobb helyen jár!
A webtarehely2.hu-n az ólcsó árak mellé valódi minőség párosul!


Mit jelen a webtárhely kapacitás?

A webtárhely kapacitása azt jelenti, hogy milyen nagy méretű az adott webtárhely vagyis hány MB vagy GB területet használhat ki.


Tényleg van olyan, hogy korltátlan webtárhely kapacitás?

Igen is meg nem is. Nem létezik végtelen kapacitású webtárhely. De létezik korlátlan kapacitású webtárhely, olyan értelemben, hogy az ügyfél nincs adott méretű tárhely bérlésre korlátozva, mert akkora kapacitást vásárol Cégünknél, amekkorát szeretne.


Mi az a webtárhelybérlés?

Olyan online szolgáltatás, mely során az ügyfél egy adott online tárhely szolgáltatótól adott méretű webtárhelyet bérel melyen adatokat, weblapokat, stb. tárolhat.